DIAFARM DERM OMEGA 3+6+9 250mL
22. travnja 2020.
ZEOTEX IMMUNO-DETOX
22. travnja 2020.
Prikaži više

STOMODINE GEL 30mL

12,75 

Opis

Gel s aromom mesa i uljem noćurka za gingive pasa i mačaka

Koristi se u pasa i mačaka:
prije čišćenja kamenca, da smanji upalni proces i bakterijsku aktivnost
za vrijeme čišćenja kamenca za što duže održavanje zuba čistih od plaka
prije i nakon vađenja zuba
da se smanji zadah iz usta i u onih ljubimaca u kojih nije moguće napraviti čišćenje zubnog kamenca

SASTAV: klorheksidin diglukonat 0,12%, ulje jaglaca (omega3 i omega6 masne kiseline), aroma mesa – omogućuje da proizvod bude dobro prihvaćen u pasa i mačaka

Klorheksidin se često koristi kao diglukonat. To je antiseptički agens sa vrlo visokom biocidnom i biostatičkom aktivnošću protiv nekih mikroorganizama (Gram+ i Gram– bakterija, gljivica, dermatofita i lipofilnih virusa). Klorheksidin djeluje vrlo brzo, ne smetaju mu interferirajuće supstance i ima odličnu rezidualnu sktivnost. Također ima veću antimikrobnu aktivnost nego drugi poznati antiseptici (npr. betadin, heksaklorofen ). Klorheksidin djeluje protiv Gram+ i Gram– bakterija jer interferira sa površinskom strukturom stanično zida bakterije i izazivajući precipitaciju intracitoplazmatskog sadržaja. Baktericidna aktivnost je posljedica uništenja membrane stanice bakterije s posljedičnom smrti mikroorganizma.
> Ulje jaglaca je vrlo bogat prirodan izvor esencijalnih masnih kiselina, omega 3 i omega 6, pogotovo gama linolenske kiseline i linolenske kiseline. Često se koristi kao potpora u slučaju upalnog procesa.

PRIMJENA:
Aplicirati proizvod na prostor između desnih i usnice.
Svakih 12 sati, 7 dana prije čišćenja zubnog kamenca.
Svakih 12 sati, 7 dana nakon čišćenja kamenca, da se uspori ponovno stvaranje plaka. Dalje se kao preventiva može koristiti sljedeći tjedan 1-2 puta dnevno.
Svakih 12 sati, 2 dana prije i 2 dana nakon vađenja zuba.
Svakih 12 sati, svaki da se smanji zadah iz usta.